Een fijne buurt maak je samen

In Het Prijsse Erf hoeft u niet uw eigen boontjes te doppen. Geniet samen met uw buren van de verse groenten uit de gezamenlijke moestuin. Kijk hoe de buurtkinderen samen spelen. Strijk neer op één van de bankjes en hoor de vogels fluiten. Verbinden, ontmoeten en delen. Het zijn de belangrijkste ingrediënten voor een duurzame leefomgeving en een leven lang gelukkig wonen.    

Bij Mede Opdrachtgeverschap heeft u maximale inspraak over uw droomhuis. In Het Prijsse Erf gaan we nog een stapje verder. Hier bepaalt u samen met uw toekomstige buren en onze tuinarchitect het ontwerp en de inrichting van de gemeenschappelijke buitenruimte en de collectieve voorzieningen. Want een fijne woonomgeving maak je samen. Dat is precies waar het in Het Prijsse Erf om draait.

Meer veiligheid en saamhorigheid
Alleen al deze gezamenlijke aanpak leidt tot meer verbondenheid in de buurt. U leert elkaar direct kennen en er ontstaat onderling meer betrokkenheid en een groter verantwoordelijkheidsgevoel. Mensen voelen zich meer begaan bij het reilen en zeilen in hun buurt. Dit versterkt het contact in de wijk en daarmee ook het gevoel van veiligheid en saamhorigheid.

Verbinden
Een collectieve buitenruimte zorgt ook op de lange termijn voor meer verbinding in de buurt. Wat denkt u bijvoorbeeld van een gezamenlijke moestuin. Samen met de buurman, buurvrouw en kleinkinderen tomatenplantjes planten, onkruid wieden en oogsten. U leert elkaar steeds beter kennen. De overbuurman blijkt een uitstekende klusjesman die graag een handje helpt. En misschien kunt u de buurvrouw wel blij maken met een zelfgemaakte pastasaus van de verse tomaten uit uw moestuin. Elkaar kennen én naar elkaar omkijken, maar natuurlijk wel met respect voor elkaars privacy. Dat is fijn wonen!

Ontmoeten
Het gemeenschappelijke erf is een voedingsbodem voor sociale contacten. Door het open en toegankelijke karakter van de buitenruimte heeft u veel sneller een praatje met elkaar. Geniet van het zonnetje op één van de openbare zitjes of organiseer samen een buurtfeestje op het erf. Dat is niet alleen heel gezellig, maar ook gezond. Het is fijn om met anderen in contact te zijn.

Delen
Ook het delen van voorzieningen draagt bij aan sociale duurzaamheid. Het Prijsse Erf maakt het onder andere mogelijk om een auto te delen. Dit is slechts één voorbeeld. U kunt ook denken aan het delen van een barbecue, partytent, fiets of misschien zelfs wel boeken en tuingereedschap. Dat is niet alleen voordelig voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Goed bezig!

Vrijdag 26 februari a.s. om 12.00 uur start de verkoop van dit bijzondere project. Schrijf u in!